Podgląd wydruku ze szczegółami szkolenia
www.szkolenia.wolterskluwer.pl
1. Zasady ewidencjonowania kontrahentów i podziału ich na rodzaje;
2. Definiowanie magazynów w programie;
3. Sposoby ewidencjonowania i grupowania towarów;
4. Możliwość importu wartości odżywczych z bazy towarów Instytutu Żywności i Żywienia;
5. Obsług kartoteki Dokumenty:
- definiowanie rodzajów operacji,
- zasady ewidencjonowania dokumentów magazynowych,
- istotne aspekty sporządzania dokumentów korygujących.
6. Zasady tworzenia raportów dziennych:
- mechanizm tworzenia raportów w rozbiciu na grupy posiłkowe (diety) oraz posiłki,
- sposoby automatyzacji procesu przygotowania jadłospisów,
- kreator potraw,
- dokumentowanie zapotrzebowania żywnościowego oraz tworzenie na jego podstawie dokumentu rozchodowego.
7. Zasady przeprowadzania inwentaryzacji w programie;
8. Analiza najczęściej wykorzystywanych wydruków dotyczących obrotu magazynowego oraz żywienia grupowego.