Bądź na bieżąco
Zapisz się na Newsletter!
Webinar kierowany jest do wszystkich osób zajmujących się znakowaniem żywności, w tym w szczególności do:
• pracowników działów jakości firm spożywczych
• pracowników działów marketingu firm spożywczych
• prawników obsługujących firmy spożywcze
• przedstawicieli organów urzędowej kontroli żywności
Podczas webinaru uczestnik dowie się:
- Czy etykiety wszystkich środków spożywczych muszą zawierać informację o pochodzeniu produktu?
- Czy etykiety wszystkich środków spożywczych muszą zawierać informację o pochodzeniu podstawowego składnika?
- Co oznacza „podstawowy składnik”?
- Czy każdy środek spożywczy zawsze musi mieć podstawowy składnik?
- Jak intepretować pojęcia „kraju pochodzenia” i „miejsca pochodzenia”?
- Jakie elementy oznakowania są uznawane za deklarację pochodzenia a jakie nie są?
- W jaki sposób deklarować pochodzenie podstawowego składnika (dozwolone sformułowania, miejsce na etykiecie, wielkość czcionki itd.)?
- Jak znakować w okresie przejściowym?
Podczas webinaru omawiane będą nie tylko konkretne wymogi przewidziane w rozporządzeniach, ale także pokazane zostaną praktyczne przykłady ich stosowania a także propozycje interpretacji w bardziej złożonych i problematycznych przypadkach (np. jaką deklarację przyjąć, kiedy podstawowy składnik pochodzi z więcej niż jednego państwa).
Zapytaj o ofertę na szkolenie specjalnie dla twojej firmy (jako szkolenie zamknięte)
Zapytaj o ofertęSkontaktuj się z nami aby dopytać kiedy będziemy to szkolenie organizować ponownie
Wyślij zapytanieMasz pytania? Zadzwoń lub napisz!
Ogólna infolinia: 801 04 45 45
Szkolenia:
PL-szkolenia@wolterskluwer.com
Szkolenia Progman:
szkolenia.progman@wolterskluwer.pl
Szkolenia Kancelaria Notarialna:
PL-szkolenia.zam@wolterskluwer.com